Tramontana - rejsy i szkolenia żeglarskie

Mazurski Chill na Boże Ciało

Oferta skierowana jest dla osób chcących odpocząć od miejskiego zgiełku na mazurskich plażach oraz delektując się mazurską kuchnią. Nie musisz posiadać żadnego doświadczenia żeglarskiego, wystarczy chęć spędzenia wolnego czasu w niesamowitym gronie osób. Załogi dobierane są pod względem wieku oraz własnych preferencji.

Popłyń z Nami na Żagle! Mazury czekają!

Cena i czas trwania

1290zł

7 dni lub 4 dni!

 

Liczba osób na rejsie: maksymalnie 8 osób + sternik

Opis rejsu

“Mazurski chill” na Boże Ciało jest rejsem w trakcie, którego odwiedzimy najciekawsze miejsca dla osób chcących zaznać spokoju na pojezierzu mazurskim. Codziennie zatrzymamy nasz jacht w miejscu, w którym można zażyć orzeźwiającej kąpieli oraz zjeść pyszne specjały mazurskiej kuchni. Znajdzie się również czas na wieczorny koncert w tawernie oraz rozmowy przy blasku ogniska, nawet do wschodu słońca. 

Wasz sternik, zabierze Was w miejsca, w których zakochacie się od pierwszego wejrzenia. Każdy z załogantów będzie miał możliwość uczestniczyć w sterowaniu oraz obsłudze jachtu. Nie przewidujemy długich dziennych tras, postaramy się zbalansować czas spędzony na wodzie oraz na brzegu. 

Rejsy prowadzone są na nowoczesnych jachtach o długości 27-29 stóp (8-9 metrów) Antila 27 family, Phobos 29, mogących pomieścić nawet 10 osób. Posiadamy 3 zamykane dwuosobowe kabiny oraz przestronną mesę – „pokój dzienny”, w którym wygodnie zmieszczą się kolejne dwie osoby oraz sternik. 

Nasz jacht posiadać będzie w pełni wyposażoną i funkcjonalną kuchnię – kambuz, lodówkę, ogrzewanie, chemiczną toaletę. Jest to pływający dom. 

Na rejsie będzie możliwość wynajęcia deski SUP dla załogi, z której będziecie mogli korzystać w trakcie rejsu. Wasz sternik posiada uprawnienia do prowadzenia motorówek oraz skuterów wodnych, za dodatkową opłatą możesz skorzystać z takiej opcji w trakcie rejsu.

Port rozpoczęcia i zakończenia 

Zapraszamy Cię w sobotę, w dniu rozpoczęcia rejsu najwcześniej o godzinie 17:00 do portu Stanica Wodna Stranda w Giżycku. Tam będzie czekał na Ciebie nasz sternik, który załatwi z Tobą wszelkie formalności i zaprowadzi Cię na Twój jacht. Rejs zakończymy w sobotę rano z powrotem w portu w Giżycku, skąd do południa będziecie mieli czas na opuszczenie jachtu.”

Wliczone w cenę:

– Jacht wysokiej klasy przeznaczony dla 10 osób (pływamy w 8 osób + sternik)

– Opłaty za porty, przyłącze prądowe, uzupełnienie wody na jachcie

– Ubezpieczenie jachtu OC+casco

– Ubezpieczenie uczestników NNW

– Obsługę przez doświadczonego sternika 

– Paliwo do jachtu

Cena nie zawiera:

– Wyżywienia załogi oraz sternika

– Dojazdu na miejsce portu

– Parkingu portowego

– Kosztów prysznicy oraz toalet ( prysznice w portach kosztują zazwyczaj 5-15 zł, toalety niekiedy 1-2zł)

– Kosztów dodatkowych atrakcji

– Kosztów opróżnienia toalety chemicznej na jachcie 

Wyżywienie podczas rejsu:

Wyżywienie w trakcie rejsu załoga zakupuje indywidualnie według własnego uznania i potrzeb. Jedne, duże zakupy polecamy zrobić w sobotę, po przyjeździe do Giżycka. Na jachcie jest lodówka, działająca cały czas. Na trasie rejsu odwiedzamy porty, w których mamy dostęp do sklepów. Produkty o krótkim terminie ważności, można kupować w miarę możliwości na bieżąco.

Z doświadczenia wiemy, że najlepszą formą żywienia, są śniadania oraz suchy prowiant lub kanapki jedzone na jachcie oraz obiadokolacja po zakończonym dniu w tawernie portowej. Zdarzy się jednak, że cumować będziemy „na dziko”, gdzie będzie można przygotować obiad na jachcie lub zjeść posiłek przyrządzony na ognisku. Jeśli zaś załoga jednogłośnie podejmie decyzję, że każdy z obiadów jest jedzony na jachcie – nie ma do tego przeciwskazań.

Jachty są wyposażone w pełni funkcjonalną kuchenkę gazową oraz komplety talerzy, sztućców, kubków, patelnię, garnki, czajnik. 

Sternik jest na wyżywieniu załogi – je to co Wy, nie wybrzydza, zawsze mu smakuje! W przypadku, gdy załoga je obiad w tawernie – sternik je to samo, co załoga – oczywiście z innego talerza 😊

Call Now ButtonZadzwoń teraz!